Plast med hög hållfasthet och slitstyrka

Stort sortiment av plaster möjliggör kombinationer för att uppnå goda egenskaper i form av hög hållfasthet och slitstyrka.

Ditt behov och din kravspecifikationen avgör vilket val du ska göra när du behöver plastmaterial. Vi har hållbara och tåliga produkter av olika tjocklekar som passar för många olika sorters ytor.

Slitstark plast som polypropen och mylar

En av de mest förekommande termoplasterna är polypropen. Dess uppbyggnad gör att plasten, som levereras i svart färg, har en en hög utmattningshållfasthet. Mylar, även kallat polyesterfolie, är ett tunnare material som kan användas för slitstarka ytor men även för att exempelvis minska friktioner och vid shimsning.

Transparent skyddsfilm för lackade ytor

Vår polyuretanfilm, mer känt som skyddsfilm, är ett utmärkt val när du till exempel vill skydda lackade ytor. Lämpliga användningsområden kan vara fordon, båtar och maskiner. Skyddsfilmen kan också användas för att skydda och förstärka glasrutor mot skadegörelse, inbrott och stenskott.

Linda Gustafsson 

Linda Gustafsson

Tel 0370-65 47 12
E-post linda.gustafsson@hordastans.se

Plast, Horda Stans

PP (Polypropen)

En av de vanligaste termoplasterna. Plasten
är uppbyggd av propen och har hög
utmattningshållfasthet. Vi kan leverera
svart PP i tjocklekar 1-3 mm.

Plast, ABS, Horda Stans

ABS

En styrenbaserad sampolymer som kan levereras i tjocklekarna 1-4 mm. Den kan fås med olika skinnlika ytstrukturer (narv). Egenskaperna är goda även vid låga temperaturer.

Plast, Horda Stans

Mylar

Polyesterfolie i tjocklekar 0,12-0,5mm, tunt slitstarkt material för elektrisk isolation men som också kan användas som slitstark yta på andra material, som shimsning eller som friktionsminskande packning vid skruvförband.

Plast, skyddsfilm, Horda Stans

Skyddsfilm

Polyuretanfilm, tjocklek 0,3mm, transparant och används som skydd för bland annat lackade ytor.