Polyesterfiber och textil i olika mix av fiberkomponenter

Det finns en rad olika fiber och filtmaterial för olika användningsområden. Vårt mest kända återvunna material heter Soundfelt® REC

En huvudgrupp för ljudabsorbenter är filt av återvunnen textilfiber, denna har mycket goda ljuddämpande egenskaper, är mycket prisvärd och används mycket inom bilindustrin.

Egenskaper för polyester

En annan viktig grupp är blandningar av återvunnen textilfiber och polyesterfiber. Dessa kan göras i betydligt styvare och självbärande utförande. En stor tillämpning är bland annat skärmväggar för kontor där materialet i sig självt bär väggen samtidigt som det går laminera tyg direkt på materialet. Detta ger väldigt bra ljudabsorberande egenskaper som tystar ner till exempel ett kontorslandskap. Läs mer om vårt mest kända återvunna material Soundfelt® REC här! 

Polyester Filtermedia

Vi lagerför de flesta typer av polyesterbaserade grovfilter G1,G2,G3,G4 luftfilter till HVAC-industrin men även i andra material. Vi kan leverera hela rullar eller helt måttanpassade filter konfektionerade i vår fabrik i Horda.

Ljuddämpande filt och tyg 

Ytterligare en grupp är fibermaterial av polyesterfiber som används till bland annat som madrasser och stoppningar, ljudabsorbenter och ventilationsindustri.

Anders Edin - Icke spam

Anders  Edin

Tel 0370-65 47 14

Skicka e-post

Hordfelt FR , Horda Stans

Hordfelt® FR

Är en fiberprodukt av brandskyddsbehandlad polyester och bikomponentfiber. Materialet är styvt och självbärande, huvudsakligen designad för ljudreduktion men kan användas i många fler sammanhang.

Vikt: 100-3000g/m²
Tjocklek: 5-80mm
Brandklass: Enligt begäran

Soundfelt Rec, Horda Stans

Soundfelt® REC

En fibros produkt av fiber från industritextilspill med inslag av polyesterfiber och bikomponentfiber. Ett självbärande material för bland annat skärmväggar, möjligt att laminera både tyg och tejp direkt på materialet, god ljudabsorbtionsförmåga.

Vikt: 100-3000g/m²
Tjocklek: 5-80mm
Brandklass: FMVSS302

Soundfelt Rec TF, Horda Stans

Soundfelt® REC TF

Filt producerad med återvunnen bomullsfiber, lätt bunden av syntetfibrer från PES Bico och Epoxy. Användningsområdet är varm/kall formning av ljudabsorbenter. Med fördel kan tyger, tejper eller diverse stomljudsdämpande material appliceras i processen.

Vikt: 500-2400g/m²
Tjocklek: 6-40mm
Brandklass: <100mm/min (ISO 3795; FMWVSS302)

Soundfelt LW, Horda Stans

Soundfelt® LW (light weight)

Är en fiberprodukt av polyester och bikomponentfiber. Materialet är i huvudsak en ljudabsorbent med låg vikt. Huvudsakligen designad för hög performence men där totalvikten är känslig. Materialet kan levereras med non woven.

Vikt: 250-500g/m²
Tjocklek: 15-25mm
Brandklass: FMVSS 302

Soundfelt Rec White, Horda Stans

Soundfelt® REC White

Är en fiberprodukt av polyester och bikomponentfiber. Materialet är i huvudsak en ljudabsorbent som är styv och självbärande.

Vikt: 100-4000g/m²
Tjocklek: 5-80mm
Brandklass: FMVSS 302 / EN13501-1,
B-s1, d0

Soundfelt Rec Grey, Horda Stans

Soundfelt® REC Grey

Är en fiberprodukt av polyester och bikomponentfiber. Materialet är i huvudsak en ljudabsorbent som är styv och självbärande. Huvudsakligen designad för ljudreduktion men kan användas i många fler sammanhang.

Vikt: 100-4000g/m²
Tjocklek: 5-80mm
Brandklass: FMVSS 302 / EN13501-1,
B-s1, d0

Soundfelt Rec Black, Horda Stans

Soundfelt® REC Black

Är en fiberprodukt av polyester och bikomponentfiber. Materialet är i huvudsak en ljudabsorbent som är styv och självbärande. Huvudsakligen desginad för ljudreduktion men kan användas i många fler sammanhang.

Vikt: 100-4000g/m²
Tjocklek: 5-80mm
Brandklass: FMVSS 302

Soundfelt Rec Black Melt, Horda Stans

Soundfelt® REC Black Melt / RE:Fill

En fibros produkt av fiber från industritextilspill (även lokalt) med inslag av polyesterfiber och svarta bikomponentfiber. Ett självbärande material för bland annat skärmväggar, möjligt att laminera både tyg och tejp direkt på materialet, god ljudabsorbtionsförmåga.

Vikt: 100-3000g/m²
Tjocklek: 5-80mm
Brandklass: FMVSS302

Porofib NF, Horda Stans

Porofib NF

Filt av återvunnen textil designad för ljudabsorption. Produkten är vanligt förekommande inom bildindustrin. Ett återvinningsbart material av bomullsfibrer utan fenolharts.

Vikt: 500-2400g/m²
Tjocklek: 8-37 mm
Brandklass: FMVSS 302

Echofelt, Horda Stans

Echofelt

En miljövänlig nålad fiberprodukt av hampa, polyester och bikomponentfiber. Materialet är i huvudsak en ljudabsorbent men kan användas i många fler sammanhang. Materialet kan tejp-beläggas, lamineras med eller utan tyg, stansas, skäras samt användas till termoformning .

Vikt: 300-1500g/m² ±10%
Tjocklek: 3-20mm±2mm
Ökotex 100 Class 1

Nålfilt polyesterfiber, Horda Stans

Nålfilt polyesterfiber

Används till formpressning samt inredningsmaterial eller antignisselskydd och finns i olika färger. Är en fiberprodukt av polyester med varierande mängd av bikomponentfiber för aktuellt behov..
Materialet går att få mjukt eller styvt och självbärande, möjlighet även att lägga ihop ark för högre vikt än 2000g/m².

Vikt: 100-2500g/m²
Tjocklek: 5-30mm
Brandklass: FMVSS 302 / EN13501-1,
B-s1, d0

Laminerad polyester, Horda Stans

Thinsulate

3M™ Thinsulate™ Insulation och den unika mikrofibern håller kvar luften i vadderingen och isolerar därför värmen samtidigt som den transporterar ut fukten.
Eftersom 3M™ Thinsulate™ Insulation innehåller finare fibrer kan vadderingen hålla kvar mer luft fast den är tunnare och blir på så sätt lättare att bära.

Laminerad polyester, Horda Stans

Nonwoven polyester

Nonwoven kan användas som gnisselskydd et.c
Färg: Grå, Svart, vit i olika gramvikter

Laminerad polyester, Horda Stans

Laminerad polyester

Textiler och nonwovens kan lamineras på de självbärande fibermaterialen.

Airfelt TK (AFTK), Horda Stans

Airfelt TK (AFTK)

Tillverkad av termiskt bunden polyesterfiber och bikomponentfiber. Stabil och med en yta av nonwoven.

Vikt: 100-4000g/m²
Tjocklek: 5-80mm
Brandklass: EN13501-1, B-s1,d0